Рускиня – кандидат за най-новата специалност на пловдивската филология

Anastasija-Kuzevanova-203x300Наскоро рускинята от Нижни Тагил Анастасия Кузеванова пристигна в Пловдив и участва в Деня на отворените врати. Той бе организиран от деканското ръководство на Филологическия факултет при ПУ «Паисий Хилендарски». Настя е избрала да кандидатства тук. Тя иска да учи най-новата специалност на Филологическия факултет – „Лингвистика с бизнес администрация”.

Настя, Вие дойдохте в България, за да участвате в Деня на отворените врати, организиран от Филологическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски”. Кое Ви накара да пристигнете тук?

Много се интересувам от българската култура, защото тя е подобна на руската, но разбира се, има разлика. Между другото, приятелят ми е българин и затова искам да уча в България.

Защо избрахте този университет и кое Ви мотивира да кандидатствате за най-новата специалност на Филологическия факултет – „Лингвистика с бизнес администрация”?

Аз дълго не можех да реша в кой университет и в кой факултет да кандидатствам, но майка ми ми помогна с избора. Мисля, че това е най-хубавият университет, а новата специалност е най-подходяща за мене, защото мога да получа бизнес умения и плюс това ще уча езици (английски и испански). Звучи забавно: рускиня учи английски и испански в България.

Говорите български: къде учихте езика и какво ви свързва с България?

Свързва ме това, че приятелят ми живее в България и образованието тук е на добро ниво. А български език уча в Русия с един преподавател, той е българин.

Уча езика вече половин година, но за съжаление, само по 2 часа на седмица. Имам голямо желание да изучавам български, затова се занимавам и допълнително вкъщи.

Колко пъти сте били в България?

За трети път съм в България. Първо бях тук миналата година през лятото на почивка. Тогава аз се влюбих в България. За втори път – тази зима. Посрещах Нова година с приятеля ми и своя рожден ден. Това беше невероятно! А за трети път – като посетих ПУ “Паисий Хилендарски“.

Впечатленията Ви от Пловдив?

За съжаление, не успях да си създавам впечатления от Пловдив, защото бях за твърде кратко време, но университетът много ми хареса.

(Препечатано от http://novoplovdiv.com, 06.04.2014 г.)

This entry was posted in General, KSK. Bookmark the permalink.